top of page

Knaprig stekt kokt potatis

  • 26 feb.
  • 1 min läsning



Knaprig, stekt kokt potatis - Lätt och gott sätt att ta reda på den kokta potatisen från gårdagens middag. Stekt potatis är väl inte egentligen något speciellt, men när man steker den med ströbröd så tas den till en helt ny nivå.

Variera din potatis med olika kryddor. Timjan, oregano, vitlök eller svartpeppar är jättegott!




Du behöver:


  • Kokt potatis (bäst blir resultatet om den legat i kylskåp minst sedan dagen innan.)

  • Smör att steka i

  • Salt

  • Grillkrydda (Jag använder Piffi)

  • Ströbröd


Gör så här:


  1. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor/bitar/klyftor.

  2. Stek potatisen i smör. Tillsätt mer smör under stekningen vid behov.

  3. När potatisen är brynt och nästan färdig, tillsätts ströbröd i pannan. Rör om. Låt steka tills brödsmulorna fått fin färg och blivit bruna och hårda.

  4. Tillsätt salt och grillkrydda efter smak.

  5. Servera till korv, fisk, kött eller kyckling.



    På bild: Kokt korv, stekt potatis, saltgurka och stekt paprika och lök.
    På bild: Kokt korv, stekt potatis, saltgurka och stekt paprika och lök.

Lämna gärna ett omdöme nedan när du provat receptet.

/Fia

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
Använd tillbakapilen på mobilen eller webbläsaren för att komma tillbaka till artiklarna 
Senaste Inlägg
Använd tillbakapilen på mobilen eller webbläsaren för att komma tillbaka till artiklarna 
bottom of page